Pomozimo Dečjem selu

VIDEO K9: U Dečijem selu u Sremskoj Kamenici pobrinuli su se da mališanima letnji raspust bude ispunjen raznim aktivnostima. S obzirom da se bliži nova školska godina, ove aktivnosti se polako preusmeravaju na pripremanje dece za đačke klupe, u čemu im je potrebna pomoć sugrađana.

108

Raspust u Dečjem selu krajnje je kreativan. Mališani su  imali su priliku da posete kampove u Italiji, Mađarskoj i Poljskoj, ali i da posete neke od naših gradova, uživaju na kupalištima u gradu i raznim zanimljivim radionicama.

“Grupa od 20 dece se nalazi sada u Banji Vrujici i deo dece se nalazi sada u kampu na Begečkoj jami. Tako da smo ovo leto organizovali za svu decu u zavisnosti od uzrasta, kako će provesti ove letnje dane, jer slobodno vreme je najveći neprijatelj dece, ako se prepusti samo tako da prolazi, nego je bitno konstruktivno organizovati ovaj letnji raspust. Naravno tu su svakodnevni odlasci na Štrand, bazene, Petrolend nam je omogućio da naša deca borave tamo u toku nedelje, tako da imamo odličnu saradnju sa svim institucijama koji pomažu Dečije selo u konstruktivnom boravku ovog letnjeg raspusta”, rekao je Mirko Jankilić, direktor Dečjeg sela.

U Dečijem selu počele su i pripreme za polazak u školu, koje pre svega podrazumevaju nabavku udžbenika i školskog pribora.

“Nabavka udžbenika i druge opreme je sada u jeku, tako da se trudimo da spremni dočekamo koliko god je to u našoj mogućnosti, da spremni dočekamo početak školske godine za svu decu. To je naša obaveza, a imamo i najave nekih donatora koji će opremiti školskim priborom i opremom određen broj dece za početak škole. Ovom prilikom pozivam i druge ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu našoj deci da ne osete da je to nešto strašno i da će dočekati nepripremljeni”, naveo je Jankilić.

Preduzeća i građani koji žele da pomognu, mogu da kontaktiraju Dečije selo na broj telefona 021/ 461 177 ili da lično posete ovu ustanovu u Sremskoj Kamenici.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here