Pomor šišmiša zbog vrućine

Kolonija voćnih šišmiša u Australiji gotovo je istrebljena zbog nezapamćenog toplotnog talasa koji je samo za vikend usmrtio 3.000 ovih životinja uprkos očajničkim pokušajima aktivista da ih spasu.

0
310

Kampanja “Pomozite spasiti divlje životinje i šikaru u Kempbeltaunu, u severoistočnoj regiji Kvinlend objavila je seriju fotografija na Fejsbuku koje pokazuju mrtve životinje koje leže na tlu, očito uginulih od vrućine i dehidracije.

Aktivisti su pronašli leševe od oko 3.000 šišmiša, poznatih i kao leteće lisice, od kojih je veliki broj mladih.

Broj uginulih šišmiša daleko je veći, procenjuje Kraljevsko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama i navodi da je oko 100 hiljada životinja iz 25 različitih kolonija u Australiji uginulo preko vikenda, prenosi Tajm.

Pregrejani šišmiši napuštaju svoje mlade u potrazi za vodom, ali mnogi od njih padnu na tlo i uginu.

“Živi se skuvaju. To utiče na njihov mozak. Mozak im se jednostavno sprži i postanu nekoherentni” objasnila je aktivistkinja Kejt Rajan.

Šišmiši teško održavaju normalnu telesnu temperaturu kad spoljna pređe 40 stepeni, a gubitak prirodnog staništa ih odvodi sve dalje od reka i jezera koji im mogu spasiti život.

Dok je u nedelju temperatura u Sidneju dosegla 47.3 stupnja Celzijevih, a asfalt se topio, volonteri u Kvinslendu pokušavali da poje šišmiše i odnosili ih u hladovinu. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.