Pomor ribe u Šabačkom kanalu

VIDEO K9: Evropska zelena partija javlja da je juče uočen pomor ribe u šabačkom obodnom kanalu. Sumnjaju da su uzrok tome otpadne vode iz nekadašnje fabrike Beli limovi, a slučaj će, kako kažu, prijaviti nadležnim inspekcijama i policiji.

0
29

Evropska zelena partija dostavila je medijima fotografije pomora ribe u, prema saopštenju, delu Cerskog obodnog kanala pre njegovog ulivanja u Savu.

Ukazuju da, kako navode, penušavi sadržaj koji je izazvao uginuće ribe dolazi iz cevi kroz koju svoje otpadne vode u ovaj kanal izlivaju nekadašnji Beli limovi koji su bili deo Zorka holdinga, a danas su deo kineske kompanije koja upravlja i železarom u Smederevu.

Iz ove partije tvrde i da pogon za proizvodnju belih limova u Šapcu ne poseduje sopstvenu preradu otpadne vode niti je priključen na gradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda te da svoju otpadnu vodu izlivaju ili u takozvanu staru Zorkinu kanalizaciju koja se uliva u Savu ili direktno u Cerski obodni kanal.

Evropska zelena partija najavila je da će ovaj slučaj prijaviti ekološkoj i vodnoj inspekciji i Policijskoj upravi Šabac, kao i da će pokrenuti inicijativu za utvrđivanje koja industrijska postrojenja u Istočnoj radnoj zoni u Šapcu na neadekvatan način tretiraju svoje otpadne vode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.