Pomoć životinjama tokom vrućina

VIDEO K9: Životinje, naročito one napuštene, tokom letnjeg perioda teško podnose visoke temperature, pa iz Udruženja za zaštitu životinja učestalo stižu apeli građanima da pomognu životinjama kako bi preživele ovaj period.

0
58

Tokom letnjeg perioda, ljubimci i napuštene životinje teško podnose visoke temprature, te im je neophodna pomoć kako bi preživele vrućine.

Udruženja za zaštitu životinja često apeluju na sugrađane da ostavljaju kantice sa svežom vodom kako bi životinje mogle da se osveže i lakše podnesu visoke temperature.

U Novom Sadu je zabranjeno hranjenje životinja na ulici što, kako je rekla Jovana Brkić iz Udruženje za zaštitu životinja ,,SPANS“, nije u skladu sa CNR programom, koji podrazumeva hvatanje napuštenih i izgubljenih životinja, njihovu sterilizaciju, vakcinaciju, tretman protiv parazita i na kraju obeležavanje i vraćanje na područje na kojem su uhvaćeni.

Hrana koja se za životinje ostavlja na zemlji ne sme da bude lako kvarljiva. Iz Udruženja preporučuju granule koje dugo mogu da stoje na suncu. Vlasnici ne bi smeli da ostavljaju svoje ljubimce u autu jer i one zbog prevelike toplote mogu da dožive toplotni udar.

Psi i mačke lutalice ovih dana se skrivaju u hladovini, a do vode i hrane teško dolaze. Sugrađani pored vode i hrane koju im ostavljaju, mogu da, ukoliko je to moguće, nakvase peškir i obmotaju životinju, ili joj poliju šapice kako bi je rashladili i sprečili da doživi toplotni udar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.