Pomoć zavičajnim udruženjima

VIDEO K9: 40 udruženja dobilo je ugovore o realizaciji sredstava Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima po javnom pozivu raspisanom u januaru ove godine. 

0
307

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima realizovao je još jedan javni poziv, ovaj put programima i projektima koji su od značaja za populaciju izbeglica i interno raseljenih u Vojvodini, a za koji su zainteresovani mogli da podnose dokumentaciju od 21. januara do 22. februara.

“Podržali smo brojna udruženja od Subotice do Pančeva sa različitim programima i projektima, od onih koji se tiču edukacije naših korisnika, održavanja edukativnih radionica, tematskih tribina i okruglih stolova, obeležavanja značajnih istorijskih datuma, ali i očuvanja kulture, tradicije i običaja našeg naroda”, istakao je Duško Ćutilo, direktor Fonda.

Ćutilo je istakao da je Fond uspostavio veoma dobru saradnju sa zavičajnim udruženjima za koje će uskoro biti održani edukativni skupovi o načinima na koje mogu da naprave kvalitetne programe i da ih realizuju.

Pomoć po ovom javnom pozivu dobilo je za svoje projekte 40 udruženja, a za projekte u oblasti pomoći i podrške izbeglih, prognanih i raseljenih lica, naučno – istraživačke delatnosti, negovanja kulture, tradicije i običaja, kao i izdavaštva izdvojeno je ukupno 3 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.