Pomoć za porodicu na Kosovu

VIDEO K9: Pravoslavno Udruženje Sveti Sava Novi Sad osnovano je pre 22 godine sa ciljem povezivanja pravoslavnog življa na teritoriji Srbije, ali i iz dijaspore, sa akcentom na očuvanju vere, jezika, pisma, nacionalne istorije, običaja i kulture. Članovi ovog udruženja, kojih ima preko 20 hiljada, nesebično se trude da pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna. Poslednja takva akcija organizovana je za pomoć porodici Stanković koja se vratila da živi na Kosovo i Metohiju.

0
749

U toku je akcija prikupljanja pomoći za prvu srpssku porodicu koja je nakon 1999. godine kupila kuću u Orahovcu, koji se smatra jednom od najugroženijih enklava Kosovsko-metohijskog okruga.

“Hoćemoda pomognemo tu porodicu na Kosovu, to je prva porodica koja je kupila kuću posle ’90-tih godina. Ali pazite kakva je porodica, mladi bračni par 30-tih godina, imaju 3 dece i roditelje koji nisu u snazi da budu radno aktivni. Uz sve to, su deca bolesna, imaju problem da moraju da jedu samo bezglutensku hranu, da ne pričam što često neko od dece završi u bolnici, sad su bili skoro u Beogradu”, navodi Radomir Radojičić iz Pravoslavnog Udruženja Sv. Sava.

Stankovići su ovu kuću kupili za 19.000 evra, a kako kažu, treba im sve, te je svaka sitnica dobro došla.

Više informacija o načinima za pomoć ovoj porodici može se dobiti u prostorijama Pravoslavnog udruženja Sveti Sava u ulici Braće Dronjak na broju 17, ili pozvom na broj telefona 021/451-539.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.