Pomoć za porodicu Jeremić

VIDEO K9: Porodica Jeremić iz Novog Sada je, na žalost, jedna od brojnih u našoj zemlji koja je prisiljena da javno apeluje za pomoć kako bi rešila osnovne egzistencijalne probleme.

0
456

Četvoročlana porodica Jeremić iz Novog Sada suočena je sa jednim od najvažnijih egzistencijalnih pitanja, a to je stambeno zbrinjavanje.

Još uvek čekaju da grad raspiše zvanični konkurs za dodelu socijalnih stanova kako bi se rešili podstanarskog života i kirije koju nemaju odakle da plaćaju.

Jeremići imaju dva maloletna sina, jednog koji pohađa 2. razred osnovne škole i bebu od 9 meseci.

Majka Marina boluje od cerebralne paralize, a njen suprug Vladimir je nezaposlen jer mora da brine o njoj. Trenutno se izdržavaju od socijalne pomoći i naknade za tuđu negu i pomoć.

“Obratili smo se gradskim vlastima za socijalni stan, pošto su oni rekli da će biti raspisan konkurs za socijalne stanove ali ne znaju kad će, pošto je već jednom trebao da bude u maju, pa je on odložen konkurs. Sad su rekli da čekaju neke nove uredbe, neke nove crte zakona koje će biti usvojene da bi se raspisao taj novi konkurs”, rekla je Marina.

Dosadašnji pokušaj da apliciraju za socijalni stan ili bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu, bili su, kako kažu bezuspešni ili nisu ispunjavali potrebne uslove. Gradskoj upravi za pravno-imovinske poslove već su, kako kažu, predali neophodnu dokumentaciju.

“Gradskoj upravi za pravno-imovinske poslove smo podneli medicinsku dokumentaciju o tome da je supruga stopostotni telesni invalid, da ima invaliditet zbog čega ne može niti da radi niti da ostvaruje penziju, jer ni nem aradnog staža uopšte. Od rođenja je stopostotni telesni invalid. I podneli smo, mislim, dokaze o socijalnoj pomoći koju smo sad skoro dobili rešenje i rešenje o tuđoj negi i pomoći”, kazao je Marina.

To bi, smatraju Jeremići, trebalo da bude presudno prilikom odlučivanja na konkursu za dodelu socijalnog stana, što bi im trajno rešilo egzistencijalne probleme.

“Naravno da bi. Naravno da bi, jer bi onda bili oslobođeni plaćanja stanarine i sve bi mnogo lakše funkcionisalo. Ta stanarina je veliko opterećenje. Mi smo se raspitivali i u Pokrajini. Međutim, tu je problem što je uslov za dodelu sredstava za dodelu kuće sa okućnicom. Problem je što ja nemam stalno radno mesto, jer ne mogu da imam stalno radno mesto zbog supruge. Ja sam stalno uz nju. I problem je što imam 42 godine, a konkurs kaže do 40 godina”, navode Jeremići.

Jeremići bi bili zadovoljni i donacijom kuće od strane bilo koje obližnje lokalne samouprave kao što je Kisač, Budisava ili neko drugo mesto.

Zbog teške situacije u kojoj su se našli, javni apel za pomoć im je jedini preostali izbor. Svi koji bi hteli da pomognu ovoj porodici donaciju mogu da uplate na broj žiro računa MTS banka: 360038165922051016.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.