Pomoć za 2.500 najsiromašnijih novosadskih porodica

VIDEO K9: Iz magacina Crvenog krsta u Petrovaradinu jutros je počela raspodela paketa pomoći socijalno najugroženijim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva. Većinu sredstava za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa, kao i ogrevnog drveta za oko 2.500 porodica obezbedio je Grad Novi Sad.

0
390

Crveni krst je, kroz Projekat direktnog ublažavanja siromaštva koju krajem novembra već tradicionalno sprovodi, izvršio nabavku 1.200 prehrambenih i isto toliko higijenskih paketa, kao 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta koji se dele socijalno ugroženim porodicama sa teritorije grada.

Za pomoć kroz ovaj projekat stiglo je preko 10.000 zahteva, navode u Gradskom veću za socijalnu zaštitu i brigu o deci.

Najugroženije od tih porodica, prema odluci komisije za socijalni rad Crvenog krsta, zavisno od stanja socijalne ugroženosti, ovih dana dobiće prehrambeni ili higijenski paket, ili prostorni metar drva.Crveni krst je za ovaj projekat prikupio oko milion dinara, a ostatak od 7 miliona obezbedio je Grad Novi Sad, koji je izdvojio i preko 2 miliona dinara za nabavku viljuškara neophodnog gradskom Crvenom krstu.

“Procena je da će ovim vidom pomoći biti obuhvaćeno negde oko 2.500 porodica. Najugroženiji su stariji naši sugrađani, zatim penzioneri sa najnižim primanjima, bolesni, korisnici novčane socijalne pomoći i drugi. Cilj nam je da ove aktivnosti završimo pre novogodišnjih praznika, odnosno, da se završi distribucija ovih vidova pomoći”, rekao je Dragan Lazić,  sekretar Crvenog krsta NS.

Lazić je istakao da Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu finansira i programe narodnih kuhinja, preventivnog boravka dece na moru, kao i program brige o starijim sugrađanima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.