Pomoć ugostiteljima u julu i avgustu

VIDEO K9: U julu i avgustu ugostiteljstvu i turizmu biti isplaćen minimalac po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar 2020. godine, najavljeno je iz resornog ministarstva.

0
63

Iz Ministarstva trgovine najavljuju da će u julu i avgustu ugostiteljstvu i turizmu biti isplaćeno 30.900,24 dinara po svakom zaposlenom kome je firma isplatila zaradu za decembar 2020. godine.

Spisak firmi koje su ostvarile pravo na subvenciju može se naći na sajtu ovog ministarstva, a na njemu je više od 12.000 preduzeća.

Od toga je 755 firmi iz Novog Sada i još 23 iz Petrovaradina.

Novac će preduzećima dodeljujen bespovratno i to onima koja su kod Agencije za privredne registre, kao pretežnu delatnost, registrovale delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, zatim hoteli, odmarališta, kampovi, putničke agencije, tur-operatori, iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.

Istaknuto je i da će firme koje smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto od dana stupanja na snagu programa pomoći, zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, izgubiti pravo na dobijanje ovih subvencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.