Pomoć turističkim vodičima

VIDEO K9: Država će sa 39.000 dinara bespovratne pomoći dati podršku licenciranim turističkim vodičima, odlučila je juče Vlada Srbije. Ovu pomoć dobiće turistički vodiči i pratioci, koji do sada nisu bili obuhvaćeni državnim paketima pomoći po drugim osnovama.

0
47

Uredbom Vlade Srbije o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkim vodičima i turističkim pratiocima zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovida-19, predviđena je bespovratna pomoć u iznosu od 30.900 dinara licenciranim turističkim vodičima i pratiocima, koji do sada nisu bili obuhvaćeni državnim paketima pomoći po drugim osnovama.

Ovom merom nisu obuhvaćene ni osobe koje su u radnom odnosu, s obzirom da će im pomoć biti isplaćena u okviru programa predviđenih za privrednu, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Osim ovoga, Vlada je usvojila i Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti regionalne državne pomoći, a izdvojeno je i 319.804.000 dinara za realizaciju Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu.

Usvojene su i izmene zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova 2021. godine, jer je popis planiran u aprilu, zbog epidemiološke situacije, odložen za period od 1. do 31. oktobra.

Usvojena je i Uredba o pravilima i uslovima za dodelu pomoći male vrednosti (de minimis), koja je sada, kako je saopšteno, u celosti usklađena sa evropskim pravnim tekovinama i u skladu sa obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.