Pomoć studentima iz izbegličkih porodica

VIDEO K9: Najuspešniji studenti iz izbegličkih i raseljeničkih porodica koji žive u Vojvodini od pokrajine su dobili 30.000 dinara jednokratne novčane pomoći. Sredstva je obezbedio Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne pokrajine Vojvodine.

0
368

Na svečanosti upriličenoj u novosadskom Rektoratu uručeni su ugovori stotini najuspešnijih studenata iz izbegličkih i raseljeničkih porodica koji žive u Vojvodini.

Studenti su dobili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 30.000 dinara, koju dodeljuje Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, gde kažu da je interesovanje studenata za ovaj program bilo veliko, te da su podržani izuzetno dobri i uspešni studenti.

Duško Ćutilo, direktor Fonda, rekao je da postoji ozbiljna volja da se ubrza i omogući bolja integracija ove populacije u naše društvo, te naveo da je Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, uz podršku Pokrajinske vlade, u prilici da realizuje nove mere podrške izbegličkoj populaciji.

Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske Vlade, naveo je da je u protekle dve i po godine pokrajina na ovaj način pomogla obrazovanje 600 mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata.

Dodeli ugovora u Rektoratu su prisustvovali i prorektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje Dušica Rakić i pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Ivan Gerginov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.