Pomoć stanovnicima Bangladeša

VIDEO K9: Paketi pomoći podeljeni su danas socijalno ugroženim porodicama u novosadskom naselju Bangladeš, koje je tokom oluje pretrpelo veliku štetu. Grad će izdvojiti sredstva za sanaciju objekata stradalih u nevremnu, a prema najavi gradonačelnika Milana Đurića, sledeće godine bi trebala da počne i izgradnja socijalnih kuća za stanovnike ovog naselja.

0
39

Tokom nevremena u Novom Sadu i naselje Bangladeš pretrpelo je velike štetu, a gradonačlenik Novog Sada najavio je pomoć socijalno ugroženim porodicama čiji su objekti oštećeni tokom oluje.

Kako je rekao, za početak će biti izdvojena sredstva u vidu građevinskog materijala i drva za ogrev, kako bi svi stanovnici Bangladeša bili snabdeveni za zimu.

Đurić je istako da je u toku projektovanje kanalizacije, kao i saobraćajnih površina i rasvete, nakon čega će se pristupiti radovima. Dodao je i da bi međunarodne organizacije na proleće naredne godine trebalo da raspiše javni poziv za izgradnju socijalnih kuća, koje bi znatno poboljšale kvalitet života socijalno ugroženih porodica koje žive u oovm naselju.

U naselju Bangladeš žive pretežno Romi, ima oko 260 stanovnika, od kojih je oko 127 dece.

Crveni krst Novog Sada danas je uručio i pakete pomoći porodicama u vidu hrane i sredstava kućne hemije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.