Pomoć socijalno ugroženim porodicama

VIDEO K9: Oko dve i po hiljade socijalno ugroženih porodica na teritoriji Novog Sada do kraja januara dobiće pakete pomoći u hrani i ogrevu. Jedan deo ove pomoći podeljen je danas u magacinu Crvenog krsta u Petrvovaradinu.

0
52

U magacinu Crvenog krsta u Petrvovaradinu danas su podeljeni paketi pomoći socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva. Ovu akciju početkom decembra Crveni krst Novog Sada tradicionalno realizuje uz podršku Grada.

Iskoristio bih priliku i da volonterima Crvenog krsta čestitam 5. decembar, Međunarodni dan volontera i da im se u ime Grada zvahvalim za sve ono što su učinili u prethodnom periodu na polju humanosti i dobrotvornog rada. Crveni krst Novog Sada je organizacija koja okuplja veliki broj volontera i bez njih je nezamislivo funkcionisanje ove organizacije, a posebno bih istako njihovo angažovanje koje je bilo najizraženije tokom pandemije korona virusa

Ljubičić je naglasio da je Crveni krst Novog Sada velika porodica volontera i profesionalaca bez čijeg je angažovanje nezamislivo funkcionisanje grada. Za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva, Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće do kraja januara oko 2.500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Novog Sada.

Socijalno ugroženim porodicama, kako kažu, svaka pomoć tokom zime je dobrodošla.

Krajem godine, poručuju iz Crvenog krsta, uz pomoć Grada i donatora biće obezbeđeni novogodišnji paketi za 1.200 dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.