Pomoć samozapošljavanju žena

VIDEO K9: Nezaposlene sugrađanke koje planiraju samostalan biznis moći će i ove godine da računaju na pomoć grada u vidu subvencije. Grad je juče raspisao Javni poziv za dodelu ovih subvencija, koji će biti otvoren do 5. aprila.

0
232

Grad Novi Sad, u cilju podsticanja ženskog preduzetništva, već četvrtu godinu za redom raspisuje Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih žena.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposlene žene koje su završile obuku iz preduzentništva, podnele zahtev sa biznis planom i koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Subvencije koju će grad ove godine dodeljivati su u jednokratnom iznosu od 200.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Nezaposlena žena koja ostvari pravo na ovu subvenciju obavezna je da obavlja registrovanu delatnost najmanje godinu dana.

Takođe, ukoliko se više nezaposlenih žena udruži u skladu sa zakonom, svaka pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 200.000 do 400.000 dinara.

Javni poziv je otvoren do 5. aprila 2019. godine, a detaljnije informacije o uslovima, bodovanju, delatnostima koje se ne subvencionišu, kao i obrazac zahteva sa biznis planom za subvenciju zainteresovane mogu dobiti u prostorijama Gradske uprave za privredu, u Rumenačkoj ulici, na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs, sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com,, kao i na brojeve telefona Gradske uprave za privredu 021/ 452 414 i 6614 085.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.