Pomoć porodici Pržić sa KiM

VIDEO K9: Pri kraju je akcija prikupljanja pomoći šestočlanoj porodici Pržić, koja u teškim uslovima živi u u selu Mogila na Kosovu i Metohiji. Sredstva za izgradnju novog doma Pržićima prikuplja Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja je tokom 12 godina svog delovanja pomogla preko 1.700 porodica na Balkanu.

0
367

Život porodice Pržić koju čine supružnici Jelena i Srđan i njihovih četvoro dece, od kojih najstarije ima samo 8 godina, prolazi u neuslovnoj sobi ruinirane kuće, bez kupatila i bez sigurnih primanja.

“Naš cilj je da im izgradimo kompletnu kuću sa kupatilom i ostalim prostorijama neophodnim za normalan život. Za tu akciju potrebno je 20.000 evra. Dobar deo novca je već prikupljen”, rekao je Nenad Muždeka iz Humanitarne organizacija Srbi za Srbe.

Prikupljanje peostalog dela neophodnih sredtava je nešto sporije, naveo je Muždeka i apelovao na sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju.

“Mi imamo otvoren humanitarni SMS broj 7763, jednom praznom porukom ljudi doniraju 100 dinara. Može prazna da se pošalje, može bilo šta da se ukuca, operateri ne uzimaju proviziju, tako da kompletan iznos ide nama. Može se pomoći i na druge načine koji se mogu videti na sajtu srbizasrbe.org”, naveo je Muždeka dodavši da na njihovom sajtu građani mogu proveriti i koliko je novca prikupljeno, kao i na koji način je on utrošen.

Plan je, prema njegovim rečima, da kuću, koja bi bila izgrađena na istom placu gde i postojeća, bude izgrađena ove godine, kako bi što pre obezbedili bar krov nad glavom ovoj porodici koja je trenutno bez skoro ikakvih primanja primanja.

“Otac porodice je do sad radio, međutim, skoro je teško povredio kičmu, tako da žive od socijalne pomoći, nažalost. Iako je izbor posla tamo mali, uglavnom se odnosi na fizički rad, a zbog te povrede su praktično bez prihoda, sem te male socijalne pomoći”, kazao je Muždeka.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već 12 godina pomaže socijalno ugrožene višečlane porodice i do sada je sa prikupljenih preko 2.300.000 evra pomogla preko 1.700 porodica na Balkanu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.