Pomoć napuštenim životinjama tokom zime

VIDEO K9: Zima je period kada od promrzlosti na ulicama stradaju brojne životinje. Volonteri SPANS-a apeluju na sugrađane da pomognu uličnim kucama i macama da prežive niske temperature.

0
37

Napuštene životinje, bez hrane, vode i skloništa, neretko ne prežive hladnu zimu, pogotovu kada napada sneg ili nastupi ledeni talas, pa volonteri SPANS-a koji vode računa o njima, apeluju i na ostale sugrađane da im pomognu na razne načine.

Napuštenim životinjama zimi je potrebno ostaviti hranu i vodu, jer po mrazu i snegu teško mogu sami da ih pronađu. Takođe im se može tako što će im se doneti staro ćebe ili napraviti neko improvizovano sklonište kako bi mogli negde da se zavuku i ne uginu od promrzlina.

Međutim, apsurdno je što sugrađanima koji imaju i volju i želju da im pomognu, to ne dozvoljava zakon jer je, prema Gradskoj odluci o domaćim životinjama, zabranjeno hraniti napuštene i izgubljene životinje na javnim površinama.

Postavljanje kućica, kaže Milena Brkljačić iz SPANS-a, takođe nije zabranjeno, ali nije ni predviđeno ovim propisima, pa će SPANS, kako je rekla, nastaviti sa svojom inicijativom da se ove odluke promene u što skorije vreme.

Ipak, Novosađani su poznati po svojoj ljubavi i pažnji prema životinjama, pa kako ne mogu da ignorišu one napuštene na ulici, ignorišu zakon i nastavljaju da im pomažu i da im spašavaju živote bez obzira na moguće kazne, jer humanost i empatiju nijedan zakon ne može da spreči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.