Pomoć najugroženijim penzionerima

VIDEO K9: Za podršku najugroženijim novosadskim penzionerima PIO fond je ove godine izdvojio milion i dvesta hiljada dinara.

0
57

PIO fond i ove godine izdvojio je finansijska sredstva za najugroženije penzionere u Srbiji, a gotovo milion i 200 hiljada dinara za solidarnu pomoć penzionerima sa teritorije Novog Sada čija je penzija manja od 15.113 dinara.

Najugroženiji penzioneri tako će dobiti pakete hrane i higijenskih sredstava u vrednosti od gotovo 5.000 dinara. U Udruženju penzionera grada Novog Sada ističu da je ovo najveći izdvojeni iznos do sada.

Prošle godine, navodi Siniša Brankov potpredsednik UPGNS, za ovu solidarnu pomoć prijavilo se oko 180 penzionera, dok  sada očekuju veći broj prijava. On dodaje i da ne zna koliko tačno ima penzionera sa manjom penzijom od 15.113 dinara, ali pretpostavlja da ih ima mnogo.

Najugroženija populacija tokom pandemije svakako su penzioneri, kaže Brnakov i ističe da se najčešće žale na to što nema druženja i kontakata kao pre pojave korona virusa. Međutim, dodaje on, svi su svesni toga da se moraju pridržavati mera zaštite kako bi sačuvali zdravlje.

Prijave za solidarnu pomoć PIO fonda traju do ponedeljka 23. novembra, a dokumentacija se dostavlja u prostorije Udruženja penzionera grada Novog Sada u Poštanskoj 3.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.