Pomoć najboljim studentima pokrajine iz porodica raseljenih, prognanih i izbeglih

VIDEO K9: Pokrajinska vlada i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine po prvi put ove godine dodelila je jednokratne stipendije za najbolje studente iz tih porodica, u vrednosti od po 30.000 dinara.

0
636

Jednokratnu stipendiju u iznosu od po 30.000 dinara dobilo je 100 studenata koji dolaze iz porodica raseljenih, prognanih i izbeglih lica, iz 27 vojvođanskih opština.

“Ja ću podsetiti da smo pomagali na ovakav način, u nizu godina unazad, i srednjoškolce, da se pomaže osnaživanje žena koje dolaze iz ovih porodica, da prošire svoju delatnost, pomeže se u građevinskom materijalu za stambeno zbrinjavanje ovih porodica, pomaže se u novčanoj pomoći za kupovinu seoskih kuća i formiranje domaćinstava u tom smislu, dakle u nizu tih mera ovo je jedna potpuno nova mera Pokrajinske vlade i Fonda”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Milićević očekuje da će narednih godina biti obezbeđena ovakva jednokratna pomoć za još više studenata i u većim iznosima, jer su ovakve akcije, prema njegovim rečima, važne iz nekoliko razloga.

“Pre svega nagrađuju se najbolji studenti. Sa druge strane promoviše se obrazovanje i u ovom problemu koji imamo sa natalitetom i sa gubitkom stanovništva, na jedan način, šaljemo važan i jasan signal ovim mladim ljudima das svoje znanje i obrazovanje stiču u svojoj zemlji”, kazao je Milićević.

Pomoć studentima je obezbeđena preko programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, a do kraja godine, kako je najavljeno, biće dodeljena i jednokratna pomoć za 100 najboljih učenika srednjih škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.