Pomoć najboljim srednjoškolcima

VIDEO K9: Najuspešnijim srednjoškolcima iz izbeglih i raseljenih porodica sa teritorije Vojvodine dodeljeni su ugovori o jednokratnoj finansijskoj pomoći iz Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

0
23

Stotinu najuspešnijih srednjoškolaca iz raseljenih i izbeglih porodica sa terotorije Vojvodine danas su se okupili u velikoj sali Pokrajinske skupštine. Razlog je dodela ugovora o jednokratnoj finansijskoj pomoći koju pokrajina dodeljuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

U Fondu navode da je do sada 700 srednjoškolaca dobilo ove ugovore, za koje je ove godine izdvojeno 4 miliona dinara.

U Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu navode da je u 2021. pokrajina povećala budžet Fonda za izbegla i raseljena lica za 30% u odnosu na prethodne godine.

Dodela ovih ugovora, kako je rečeno, samo je jedan od vidova podrške pokrajine raseljenim i prognanim licima koja žive u Vojvodini.

Iz Pokrajinske vlade najavljuju veća izdvajanja za ovakve namene, a iz Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu podsećaju da je ovo jedan od dva podsticajna programa koja realizuju i da se slični ugovori dodeljuju i najboljim studentima iz izbeglih i raseljenih porodica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.