Pomoć grada penzionerima

Pakete pomoći penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara, kao i socijalno ugroženim sugrađanima, obezbeđuje i Grad Novi Sad, prema juče objavljenim naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije.

20

Gradski štab za vanredne situacije izdao je naredbu Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30 000 dinara.

Takođe izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Od juče su u Novom Sadu zatvorene sve pijace, kao i objekti unutar pijačnog prostora izuzev onih koji imaju ulaze van pijačnog prostora, a obavljaju delatnosti u skladu sa posebnom odlukom Vlade Srbije.

JКP Parking servisu je naređeno je da obustavi naplatu parkinga na teritoriji Novog Sada od 23. do 27. marta, a zabranjeno je i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju u Novom Sadu.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina kao i druga lica kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za njih organizuju dostavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.