Pomoć deci ne samo za praznike

VIDEO K9: Deci bez roditeljskog staranja, pored ustanova koje su za to zadužene, potrebna je pomoć i podrška čitavog društva, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran humanista Anastas Skakoski.

128

Odrastanje u domu za decu bez roditeljskog staranja motivisalo je Anastasa Skakoskog da pomaže decu koja odrastaju na isti način kao što je i on.

Dugogodišnji humanitarni rad doneo mu je pre nekog vremena titulu Ličnost godine. Praznici jesu vreme darovanja, ali su deci potrebni stalna briga i pažnja, istakao je Skakoski.

“Svaki dan treba da bude njihov dan. Jesu praznici za darovanje, ali šta ćemo u međupraznicima. Šta u aprilu mesecu, kad se potroše sve te zalihe koje deca dobiju. Znači, njima je potrebna pažnja, potrebno ima je da vide bivše štićenike koji su uspeli”, istakao je Skakoski.

Deci bez roditeljskog staranja potrebna je pomoć čitavog društva i odgovorno staranje svih ustanova koje su zadužene za brigu o njima.

“Znači velika je odgovornost njihova, oni za to primaju platu. Tamo kad odete ne piše Centar za bioenergiju već Centar za socijalni rad, znači treb da se bave socijalnom problematikom ugroženog stanovništva kome je potrebna pomoć. Mije potrebna pomoć u smislu kupili smo kubik drva i rešili smo problem tog deteta”, naveo je Skakoski.

Skakoski u svakoj prilici poziva građane da i sami čine dobra dela jer, kako kaže, ne mora čovek da bude bogat da bi pomagao siromašnima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.