Položen kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći

VIDEO K9: Danas je položen kamen temeljac za novu zgradu Hitne pomoći na Telepu, na uglu ulica Ilariona Ruvarca i Bulevara patrijarha Pavla, čime je i zvanično počela njena izgradnja.

0
363

Polaganjem kamena temeljca danas je i zvanično počela gradnja nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu, mada su radnici pre nekoliko dana počeli sa iskopavanjem zemljišta na parceli od 3.000 kvadrata.

“Novosađani dugo godina čekaju da krene realizacija izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i konačno smo krenuli u tu veliku investiciju. Pokrenuli smo tu veliku investiciju zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade gospodinu Miroviću i njegovim kolegama saradnicima, koji su podržali grad Novi Sad i finansiranje ovog objekta koji će imati preko 5.300 kvadratnih metara, govorim i o objektu same zgrade Hitne medicinske pomoći”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine.

“Realizacija ovog projekta jeste vest da smo dobili od Ministarstva za rad, odnosno kroz Vladinu kancelariju za obnovu 80 miliona dinara za rekonstrukciju, odnosno ulaganje u infrastrukturu Doma zdravlja na Limanu 4. To je isto velika stvar i velika podrška Vlade Republike Srbije i ponosan sam što ćemo posle toliko godina imati ulaganje u Dom zdravlja Novi Sad”, naveo je Vučević.

Kako kaže Vučević, nastaviće dalje sa radom ne samo u oblasti zdravstvene zaštite, nego i generalno, u pogledu obnove i izgradnje infrastrukture.

“Jedna velika vest za Novi Sad je što smo zajednički grad Novi Sad i Pokrajinska vlada uspeli da pripremimo veliku investiciju izgradnje novog objekta zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, jedna investicija koja će u delu finansiranja sa po 204 miliona dinara i u delu budućeg smeštenih kapaciteta ovog Zavoda mnogo značiti za grad Novi Sad”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Kako Mirović navodi, grad Novi Sad će imati ulaganja i ove i sledeće godine. U planu je nova zgrada Radio televizije Vojvodine, kao i dogradnja Kliničkog centra Vojvodine, a kako je rekao, sva ta ulaganja će doneti pozitivne rezultate, ne samo za grad i Vojvodinu, nego za celu Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.