Položen kamen temeljac za novu zgradu RTV-a

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu položen i kamen temeljac za novu zgradu Radio televizije Vojvodine na Mišeluku.

0
823

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radio Televizije Vojvodine na Mišeluku, za čiju obnovu su Republička i Pokrajinska vlada do sada izdvojile 800 miliona dinara.

Radovi na izgradnji novog objekta počeli su 06. novembra 2017. godine, a rok za izvođenje radova je 480 dana od dana uvođenja u posao.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je podsećajući na Nato agresiju 1999. godine i skoro dve decenije ćutanja i nesposobnosti vlasti u Srbiji nakon 2000. godine, istakao da su Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, suočene sa ruševinama, zajedničkim snagama odlučile da grade i stavraju tamo gde su drugi rušili.

„18 godina posle rušenja zgrade RTV, polažemo kamen temeljac za novi dom jedne od najznačajnijih vojvođanskih institucija, ne samo u sferi informisanja. U uspešan i pravovremen završetak gradnje i skori povratak Radio-Televizije Vojvodine svojoj kući, uverava me i naš zajednički odnos prema toj instituciji i kvalitetan i pravovremen završetak realizacije prve dve faze ovog velikog projekta“ rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović .

Mirović se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci i razumevanju bez čega bi, kako je rekao, realizacija ovog projekta bila mnogo teža.

On je dodao da je Radio-Televizija Vojvodine uspešan i jedinstven model regionalnog javnog servisa, u kojem se, pored većinskog srpskog, celodnevni program proizvodi i emituje i na 14 jezika nacionalnih manjina i model koji svima koji iskreno žele da očuvaju i razvijaju multinacionalnost, multikulturalnost i multijezičnost, može i treba da služi kao uzor.

“I danas su moji prethodnici i dragi prijatelji Igor Mirović, Ištvan Pastor, Vladan Vukosavljević, Miloš Vučević i gospodin Koprivica govorili o značaju nove zgrade RTV-a, a ja bih govorio i značaju novog Žeželjevog mosta koji ćemo uskoro otvoriti, rekao bih vam koliko je značajna i enciklopedistika Matice srpske, za koju smo se danas dogovorili da uložimo 150 miliona, koliko je značajno da uložimo u nove fasade u Novom Sadu, gradu Evropskoj prestonici kulture 2021. godine jer Novi Sad mora kao prestonica da bude još uređeniji – opredelili mso novih 150 miliona za nekoliko dana. I to govorim o državi Srbiji, zato što i kad odem u Leskovac kažem šta su građani Vojvodine izdvojili za njih, ali i ovde hoću da vam kažem nisu samo građani Novog Sada i Vojvodine već i građani Leskovca, Priota, Kruševca i beograda i drugih mesta dali, jer ova zgrada na Mišeluku mora da bude na ponos celoj naciji, a ne samo onima koji žive u Novom Sadu i Vojvodini”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. 

 

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica i druge visoke zvanice.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.