Položen kamen temeljac za “Majevicu”

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas počela izgradnja toplane "Majevica", prve nakon tri decenije u našem gradu.

0
35

Izgradnja nove toplane “Majevica”, koja će funkcionisati u okviru JKP “Novosadska toplana”, počela je danas na parceli u blizini Bulevara Evrope.

Kamen temeljac za novi objekat položili su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, direktor JKP “Novosadska toplana” Nenad Barac i predstavnik izvođača radova, direktor “Energotehnika-Južno bačka” Dragoljub Zbiljić.

Ovo je prva toplana koja se u Novom Sadu gradi od temelja od 1985. godine, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik.

Toplana „Majevica” će biti izgrađena na površini od 7300 kvadratnih metara, sa svim postrojenjima koja će biti smeštena u glavnom objektu od oko 3000 kvadrata, što će, kako je rekao, uticati na smanjenje toplotnih gubitaka, emisije zagađujućih materija u vazduhu, kao i nivoa buke u okolini.

Novosadska toplana je sa svojim daljinskim sistemom grejanja, naglasio je Đurić, jedna od najsavremenijih u našoj zemlji.

Radovi bi trebalio da budu završeni sredinom 2025. godine, a u skladu sa Strategijom razvoja sistema daljinskog grejanja do 2030. godine, pored “Majevice”, sledi i projekat izgradnja nove toplane na Mišeluku, gde su u oktobru počeli istraživački radovi i predradnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.