Polovina Novosađana Novu godinu dočekuje kod kuće

Prema istraživanju kompanije ,,Ninamedia“, više od dve trećine Novosađana planira da doček Nove godine proslavi u Novom Sadu. Znatno je manji procenat onih koji planiraju da putuju, dok oko 14% njih još uvek nije donelo odluku kako će provesti novogodišnju noć.

403

Ispitanici koji će 31. decembra biti u Novom Sadu u najvećem procentu planiraju da te večeri ostanu kod kuće (73%). Svaki deseti Novosađanin će najluđu noć provesti na trgu, dok su u manjim procnetima oni koji će Novu godinu dočekati kod prijatelja, u ugostiteljskim objektima ili radno.

Među ispitanicima koji planiraju da putuju unutar Srbije, većina je navela da će otiću u posetu prijateljima ili rodbini koji ne žive u Novom Sadu ili će se uputiti na neku planinu.

Kada je reč o troškovima, polovina Novosađana ne planira da za doček izdvoji više od 50 evra, dok svaki deseti planira da potroši između 50 i 100 evra. Više od 100 evra izdvojiće oko 8% ispitanika, dok petina ne planira uopšte da troši novac za doček.

Istraživanje je rađeno telefonskim putem, u periodu od 11. do 14. decembra 2017. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika iz gradskog i prigradskog dela Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.