Poljoprivrednici zabrinuti zbog tropskog talasa

VIDEO K9: Problemi poljoprivrednika, već par godina unazad su mnogobrojni, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran Vukašin Baćina, predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i naglasio, da će ova inicijativa nastaviti da se bori za srpsku poljoprivredu.

0
17

Na mnogim njivama, zbog suše, zemlja je popucala, a posedice nedostatka padavina već se vide na usevima. Pre svega, na soji i kukuruzu. Ratare brine i tropski talas koji je zahvatio Srbiju.

Nakon razgovora Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i što je ukinuta zabrana izvoza žitarica , predsednik tog Udruženja Vukašin Baćina kaže da se nada da će bar deo mnogobrojnih problema biti rešen.

U našoj emisiji Otvoreni ekran Baćina se osvrnuo i na cene poljoprivrednih proizvoda na koje kako otkupljivači kažu utiče rat u Ukrajini, što kako on tvrdi nije tačno.

On je iskoristio ovu priliku i da ukaže na važnost srpske poljoprivrede.

On je i dodao za kraj da je zaštita poljoprivrednih proizvođača i zaštita potrošača je sledeća tema kojom će se baviti ova Inicijativa, jer neće dozvoliti trgovačkom lobiju da, kako je rekao, otima novac od potrošača njihovih proivoda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.