Poljoprivrednici traktorima ispred Banovine

VIDEO K9: Širom Srbije danas protestuju nezadovoljni poljoprivrednici. Iz Vojvodine su stigli svojim traktorima ispred zgrade Pokrajinske vlade. Ministarstvo poljoprivrede je, sa svoje strane, pozvalo poljoprivrednike na nastavak razgovora.

0
12

Poljoprivrednici iz više vojvođanskih opština parkirali su danas svoje traktore ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu u znak protesta zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja u poljoprivredi.

Protestne vožnje i blokade organizovali su danas i poljoprivrednici iz Mačve, Stiga i drugih mesta u Srbiji kako bi skrenuli pažnju na goruće probleme koji ih tište, a koje, kako kažu, država ne želi da reši.

Đorđe Grujić, poljoprivrednik iz Nadalja, uspeo je prvi da se probije do zgrade Banovine i da blokira jednu saobraćajnu traku, a policija je kasnije pustila i ostale kojima je prečila prolaz. Saobraćaj je pored kolone traktorista nesmetano mogao da funkcioniše.

Poljoprivrednici su ponovili svoje zahteve, a neki od osnovnih tiču se proglašenja elementarne nepogode usled katastrofalne suše i pomoći svim ugroženim poljoprivrednicima po regionima, traže i ukidanje akciza na gorivo za poljoprivrednike, veću otkupnu cenu suncoreta, a nezadovoljni su i smanjenjem premije za mleko.

Resornom ministru ostavili su rok do 9 sati ujutru da im se obrati ili će u suprotnom blokirati ceo Novi Sad, nakon čega je ministar Branislav Nedimović došao ispred zgrade Pokrajinske vlade kako bi razgovarao s poljoprivrednicima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.