Poljoprivrednici saopštili predstavnicima Vlade kakvu robnu berzu traže

Član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Danijel Kovačić rekao je da su danas predstavnicima Vlade Srbije saopštili da žele robnu berzu sa mogućnošću trgovanja robnim zapisima i terminskim ugovorima i da od njih očekuju da se to sprovede u praksi, prenela je agencija Beta.

0
22

Kovačević je, posle sastanka u Vladi na kojem su izložili taj zahtev, a jedan je od tri najvažnija zbog kojih su poljoprivrednici traktorima blokirali puteve, rekao da je razgovor o budućem modelu funkcionisanja robne berze bio okviran.

Na sastanku je, prema njegovim rečima, bilo 15 predstavnika udruženja poljoprivrednika koji su protestovali, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, predstavnici ministarstava trgovine, privrede, finansija, robne berze, Komisije za hartije od vrednosti…

Problem je i nedostatak javnih skladišta i da se njihovi predstavnici ne odazivaju na javne pozive, pošto je pre nekoliko godina nestala roba, a krivica je države što niko nije kažnjen za to, kazao je Kovačević.

Na pitanje da li su poljoprivrednici zadovoljni sastankom u Kisaču s premijerkom Anom Brnabić i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković oko ispunjenja njihovih zahteva, Kovačić je rekao da niko nije zadovoljan dok ne vidi šta će od zahteva biti ispunjeno.

Poljoprivrednici traže dizel bez akcize, uređenje robne berze, povećanje subvencija sa 18.000 dinara po hektaru na 35.000, povoljne kredite za refinansiranje prethodnih, rešenje problema dugova za neplaćene doprinose na ime socijalnog i penzionog osiguranja i subvencije za odgoj domaćih junica, umesto da se uvoze. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.