Poljoprivrednici danas blokirali Kaćku petlju

VIDEO K9: Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu blokirali su danas Kaćku petlju na tri sata, a kažu da će narednih dana, ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi, proteste radikalizovati i blokirati puteve na više sati.

0
31

Uprkos lošem vremenu, poljoprivrednici su danas realizovali najavljenu blokadu auto-puta kod Kaćke petlje u Novom Sadu koja je bila delimično blokirana od 12 do 15 časova.

Autoput je bio prohodan, ali su uključenja i isključenja sa njega bili blokirani sa po dva-tri traktora.

Paori u Novom Sadu protestuju već peti dan, traktori su im smešteni i dalje ispred Rafinerije, a povremeno su organizovali i blokadu puteva, kako su nam rekli, ne totalnu, jer ne žele da sugrađani ispaštaju.

Protest paora proširen je po celoj Vojvodini, a navode i da će blokade puteva biti sve duže.

Podsetimo, poljoprivrednici traže ukidanje akciza na gorivo i uređenje tržišta prometa i robne berze što su, kako su istakli, dogovorili još u maju. Neki od zahteva poljoprivrednika za narednu godinu su 300 evra subvencija po hektaru za biljnu proizvodnju najkasnije do 31.3. tekuće godine, premija za mleko 19 dinara po litri, subvencionisani krediti u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti, kao i izmena Zakona PIO za poljoprivrednike. Ali o tome će, kako kažu, pregovarati tek kada bude realizovan dogovor postignut u maju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.