Poljoprivrednici čekaju formiranje vlade

VIDEO K9: Iako su, kako kažu, generalno nezadovoljni pregovorima, predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije izrazili su optimizam spremnošću ministra poljoprivrede da ih sasluša i da pozitivne odgovore na većinu njihovih zahteva.

0
26

Sastanak predstavnika Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića pre dva dana protekao je u konstruktivnoj atmosferi, izjavio je predsednik Inicijative, Vukašin Baćina, dodavši da je ministar dao pozitivne odgovore na većinu njihovih zahteva, te samoinicijativno dodao još dva predloga koja bi bila korisna za poljoprivrednike.  

Za sada, prema njegovim rečima, neće biti preotestne vožnje traktorima koju su ranije najavili ukoliko se ne izađe u susret njihovim zahtevima. Pregovorima, kako j erekao, ne mogu reći da su zadovoljni dok god je sve na nivou obećanja i najava te čekamo realizaciju svega što je dogovoreno na sastanku.

Važno je i to što je ministar, kako je rekao, izašao u susret njihovom prvom zahtevu.

Na sastanku je, prema njegovim rečima, obećano povećanje kvote goriva koje poljoprivrenici mogu da dobiju po ceni od 179 dinara, a da će za sledeću godinu dobiti plavi dizel kao što ima i Hrvatska.

Kada je reč o podsticajima u stočarstvu dogovoreno je da se premija za mleko vrati na 15 dinara, a na predlog da se zaštite voćari i povrtari ministar je, kazao je Baćina, pozitivno odgovorio i izrazio uveravanje da će se naći modeli kako bi se onemogućio nekontrolisani uvoz voća i povrća u sezoni kad je dostupno kod nas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.