Poljoprivrednici blokirali centar grada

VIDEO K9: Poljoprivrednici koji su juče pristigli traktorima ispred zgrade Banovine nisu se razišli nakon razgovora s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem tražeći napismeno obećanje da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

0
39

Vojvođanski ratari koji su traktorima blokirali nekoliko saobraćajnica u Novom Sadu oko zgrade Banovine, navode da im je u drugom krugu pregovora obećano ukidanje zabrane izvoza, ali da ostala obećanja o kojima je juče razgovarano nisu ispunjena.

Blokada centra grada je počela jutros u 8 časova, a prema pisanjima beogradskih medija, očekuje da će se sutra nekoliko predstavnika poljoprivrednika sastati u Beogradu na pregovorima sa tehničkom premijerkom Anom Brnabić.

Poljoprivrednicima koji su prenoćili u Novom Sadu, pridružili su se i ratari udruženja Stig iz Požarevca, zatim iz Nove Pazove, Vilova, a najavljen je dolazak demonstranata i iz drugih mesta.

Policija preusmerava saobraćaj na licu mesta, a izmenjene su i trase gradskih autobusa na linijama 3, 3a, 6, 9, 9а, 60, 61, 62, 63, 64 и 69.

Poljoprivrednike su podržale su brojne opozicione partije, dok predstavnici vlasti smatraju da je o većini njihovih zahteva moguć dogovor i da za blokadom grada nema potrebe.

Tri osnovna zahteva poljoprivrednika su ukidanje zabrane izvoza za sve primarne poljoprivredne proizvode, 100 litara goriva po hektaru bez akciza i subvencionisanje veštačkog đubriva,  a traže i da budu poništene sve prijave policije protiv učesnika u protestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.