Poljoprivrednici blokiraju raskrsnice

VIDEO K9: Nezadovoljni poljoprivrednici danas su u Novom Sadu radikalizovali proteste višečasovnim blokadama kružnog toka kod Rafinerije.

0
33

Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu traktorima danas su na nekoliko sati blokirali kružni tok kod Rafinerije, uz kratko propuštanje vozila na svakih pola sata, a odustali su od ranije najavljene blokade ulaza i izlaza na auto-put kod Kaćke petlje.

Poljoprivrednici su tražili obećano ispunjenje zahteva sa protesta u maju koje se tiče uređenja tržišta poljoprivrednih proizvoda i kupovine goriva na pumpama bez akciza sa PDV-om. Sada je ostao samo jedan jedini uslov za pregovore, kaže Filipović.

Poljoprivrednici su, kako je rekao, revoltirani time što, pored svih ostalih skupih inputa, moraju skupo da plaćaju i gorivo. Podseća da proizvođači u poljoprivredi plavi dizel traže već deset godina, a da je ovaj problem odavno rešen i u zemljama okruženja. Poljoprivrednici su na ivici opstanka i, ukoliko njihovi zahtevi ne budu usvojeni, Filipović je uveren da će država doći i do toga da uvozi osnovne životne namirnice.

Blokade puteva traktorima bile su aktuelne i proteklog vikenda na ulazu u Novi Sad, kao i u brojnim drugim vojvođanskim mestima, a za sutra, uz ivinjenje koje upućuju građanima, u našem gradu najavljuju blokadu raskrsnice Parizanske i Temerinske ulice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.