Poljoprivreda u APV po ugledu na Čajetinu

VIDEO K9: Pokrajinski odbor Zdrave Srbije pokrenuće inicijativu za pilot projekat iz oblasti poljoprivrede na teritoriji Vojvodine, koji je, kako su naveli u saopštenju, inspirisan izuzetnim uspehom opštine Čajetina.

0
19

Inicijativu za pokretanje pilot projekta na teritorijij Vojvodine u oblasti poljoprivrede, inspirisanog uspehom opštine Čajetina, najavljuju iz Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije.

Kako su naveli u saopštenju, Opština Čajetina postigla je značajan napredak u oblasti poljoprivrede, a taj model dobre prakse pružio bi podršku malim vojvođanskim poljoprivrednicima i doprineo njihovom opstanku.

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede, Zlatiborski Eko Agrar Doo, pokrenuto 2011. godine, predstavlja primer efikasne implementacije strateških ciljeva opštine u sektoru poljoprivrede.

Mlekara “Naša Zlatka” iz zlatiborskog sela Kriva Reka ističe se svojom savremenom opremom i podrškom lokalnim proizvođačima, što doprinosi razvoju lokalne ekonomije.

Uz to,u okviru Privrednog društva posluje i Agrotehnički centar u Krivoj Reci, koji pruža podršku poljoprivrednicima kroz korišćenje savremene mehanizacije za obavljanje radova, i to po ceni utrošenog goriva i amortizacije.

U Zdravoj Srbiji smatraju da je ovaj model primenjiv i na teritoriji Vojvodine, posebno u kontekstu podrške malim lokalnim proizvođačima.

Navode da Agroindustrijski centri poput onog u Čajetini predstavljaju budućnost vojvođanskih sela, pružajući nove mogućnosti za razvoj i ostanak lokalnog stanovništva i veruju da je ova inicijativa ključna za stvaranje sigurnog tržišta, poboljšanja ekonomske situacije na selu i zadržavanja mladih u svom rodnom kraju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.