Poljoprivreda: Ponuda i potražnja

VIDEO K9: Ponudom Vlade Srbije nakon jutrošnjih pregovora poljoprivrednici nisu zadovoljni. Na sat vremena ponovo je bio blokiran centar grada, nakon čega su se traktori ponovo povukli ispred zgrade Pokrajinske vlade.

0
9

Vlada Srbije je poslala odgovore na zahteve poljoprivrednika koji su izneti na sastanku u kojima stoji da će izvoz ulja biti u potpunosti slobodan, kao i da su uljare ponudile cenu za otkup suncokreta u iznosu od 535 evra po toni plus PDV.

Ponuđen je i podsticaj u iznosu od 22 dinara po litri goriva, za 60 litara po hektaru uz mogućnost da na NIS-ovim pumpama toče gorivo dva puta u toku dana u mašine, plus u kanister od 60 litara, a da će se agro kartice izdavati po ubrzanoj proceduri.

Obećano je, između ostalog, i da predstavnici udruženja neće snositi posledice od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za dosadašnje učestvovanje na protestima.

Poljoprivrednici nisu zadovoljni pregovorima, a njihov odgovor bio je proširenje blokade ulica u centru Novog Sada.

U njihovim zahtevima podržale su ih brojne opozicione stranke.

Narodni poslanik, Aleksandar Olenik, smatra da su ovi protesti trebali biti održani i ranije, a da će sličnih ubuduće biti sve više.

Protesti poljoprivrednika tokom leta bili su aktuelni i pre ove vlasti, a traktori vojvođanskih paora pred zgradom Banovine bili su, podsetimo, parkirani i u maju 2011. nakon neuspešnih pregovora o subvencijama s tadašnjim resornim ministrom Dušanom Petrovićem.

Poljoprivreda je jedna od retkih preostalih grana u Srbiji u kojoj se proizvodi nova vrednost i logično je da se iz nje uzima, ali da bi ona opstala u nju mora i da se ulaže, zaključio je Olenik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.