“Poljoprivreda na prvom mestu”

VIDEO K9: Tradicionalna konferencija koju organizuje Udruženje novinara za poljoprivredu „Agropres“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održana je juče na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

0
18

Među glavnim temama na konferenciji pod nazivom „Poljoprivreda na prvom mestu“, koju na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu tradicionalno organizuje Udruženje novinara za poljoprivredu „Agropres“, bile su subvencije, ali i digitalizacija u poljoprivredi.

Predsednik Udruženja odgajivača ovaca Srbije Marko Janković, koji je takođe bio učesnik konferencije, rekao je da je najveći problem, kada su u pitanju subvencije, to što one kasne, a istakao je i da stanje u oblasti ovčarstva u Srbiji neodrživo.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je ovom prilikom najavio uvođenje tzv. E-agrara, kako je planirano, od jula sledeće godine.

Na konferenciji je takođe bilo reči i o važnosti bankarskog sektora u poljoprivredi, tako što će svojim kreditima i olakšicama kao i savetodavnim službama pomoći proizvođačima te na taj način unaprediti poljoprivrednu proizvodnju i prvredu u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.