Politika – “plemenita” aktivnost

VIDEO K9: Politika je plemenita aktivnost koja treba da budi nadu u ljudima i nudi viziju boljeg društva, što kod nas nije slučaj, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran istoričar umetnosti i pisac Novi Nebojša Milenković komentarišući nedavno održane izbore za savete 42 od 47 novosadskih mesnih zajednica.

0
7

Izbor nezavisnih kandidata za članove saveta nekoliko novosadskih mesnih zajednica odjeknula je u javnosti jer je, uprkos zakonu, praksa u našoj zemlji unazad dvadesetak godina da političke stranke učestvuju na izborima za mesne zajednice.

Istoričar umetnosti i pisac Novi Nebojša Milenković, smatra da građani Srbije, na žalost, nemaju demokratske izbore, a poslednji izbori za mesne zajednice u Novom Sadu pokazali su da su glasači željni demokratije i aletranative.

Za 1. avgust raspisani su izbori u još četiri mesne zajednice u Novom Sadu, Stari Ledinci, Budisava, Rumenka i Čenej, a rok za podnošenje kandidata za članove saveta je 26. jul u 15,30 časova. Za kandidaturu je potrebno sakupiti 20 potpisa građana sa teritorije te mesne zajednice. Meštani Begeča su članove saveta svoje mesne zajednice izglasali pre dve godine, pa ih naredni izbori očekuju 2023.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.