POLITIČKA SCENA SRBIJE JE JEDNA VELIKA BARA

650

VIDEO K9: Opozcija u Srbiji veoma je slaba, ne dolazi do izražaja i pomalo se čini kao bezidejna, kažu analitičari i sociolozi. Iako je rekonstrukcija vlade na pragu, oni smatraju da se ništa neće promeniti u ključnim ciljevima vlade, koji su slični ciljevima prethodnih vlada.

Veoma je izvesno da će Srbija u narednim danima dobiti novu rekonstruisanu vladu. Danas i u dane vikenda svi dogovori privode se kraju. 

Koji su novi ciljevi vlade, još nije poznato, uglavnom po svemu sudeći ostaće oni koji su i bili, samtraju poltiički analitičari, navodeći da je danas opozicija slaba i bleda, a da je vlast preuzela program demokratske stranke.

Prema rečima sociologa Milana Nikolića, DS se opredelio za taktiku čekanja, a za to vreme će reštiti unutrašnje probleme zbog kojih su i izgubili izbore. U takovoj atmosferi neophodno je da vlast ima sluha za sve, a ne da se guše kanali izražavanja nezadovoljstva, jer će ono kad tad isplivati.

Vukadinović ipak tvrdi da nam ne preti jednoumlje.Slabo delovanje opozicije može značiti da se stovio konsenzus oko najvažnijih pitanja, ili znak krize opozicije. Analitičari se slažu da je poltiička realnost u srbiji mlaka i da podseća na jednu veliku baru,, umesto na jednu brzu planinsku reku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.