Političari poranili na glasanje

VIDEO K9: Na svojim biračkim mestima već u ranim jutarnjim časovima glasao je veliki broj funkcionera i nosilaca lista.

0
30

U Srbiji je, prema podacima koje je objavio Cesid/Ipsos, za prva dva sata od otvaranja biračkih mesta glasalo oko 5,1 odsto birača. Na svojim biračkim mestima već u jutarnjim i prepodnevnim časovima glasala je i većina političara i funkcionera.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je malo pre 8 sati na biračkom mestu 140 u vrtiću “Tesla”, na koje je došao sam. Vučić na ovim izborima traži reizbor za predsednika republike.

Ovo izborno mesto posetili su i posmatrači Kancelarije OEBS za demokratske insitucije i ljudska prava.

Predsednički kandidat koalicije Za pobedu ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš glasao je, malo posle 9 časova, na biračkom mestu broj 55 u opštini Vračar, a na glasanje u Osnovnu školu “Svetozar Marković” došao sa suprugom Zdenkom.

Na Vračaru je glasao i Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović, na biralištu u Osnovnoj školi Jovan Miodragović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je u Beogradu nešto pre osam sati na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajin, na beogradskoj opštini Savski venac.

Predsednik Skupštine Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić glasao je na biračkom mestu u Mesnoj zajednici „Dedinje“, u beogradskoj opštini Savski venac i to odmah po otvaranju, pošto je u glasačku kutiju ubačen kontrolni listić. Na glasačko mesto došao je sa suprugom i sinom.

U Čačku je glasao Boško Obradović, predsednički kandidat Patriotskog bloka Dveri, a u Beogradu, kandidat za premijera POKS-a doktor Branimir Nestorović. U Beogradu je, u ranim jutarnjim časovima, svoju građansku dužnost na biralištu obavio i Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu i predsednik PUPS-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.