POLICIJSKI SINDIKAT BOJKOTUJE JAVNU RASPRAVU O ZAKONU O RADU

(VIDEO K9) Sindikat srpske policije najavio da će bojkotovati javnu raspravu o nacrtu Zakona o radu. Ova rasprava trenutno je u toku u našem gradu. Ona je započela 18. decembra, a kraj joj je predviđen za 10. januar.

912

Sindikat srpske policije kao glavni razlog bojkota javne rasprave o nacrtu Zakona o radu navodi kratak vremenski rok koji je za raspravu predviđen. Oni takođe napominju da taj kratak remenski period predviđen za raspravu obuhvata mnogo praznika i neradnih dana, što naravno doprinosi smanjenoj mogućnosti prisustva svih potencijanih učesnika u raspravi.

Pojedinim odredbama koje trenutni Nacrt Zakona o radu sadrži direktno utiče na pogoršanje položaja policajaca. Ovo se najabolje vidi u novim odredbama koje se odnose na dobijanje benefita.

“Ukoliko nemate 1/3 smenskog rada, nemate pravo na benefite. Ovo stvara mogućnost manipulacije, da vam neko određuje smenski i noćni rad, a da za to ne dobijete adekvatnu nadoknadu.”- naglašava Vladimir Džigurski iz Sindikata srpske policije.

Pored toga trenutni nacrt ovog zakona veoma ugrožava prava radnika koja se odnose na dobijanje godišnjih odmora, kao i pri samom zasnivanju radnog odnosa. Takođe, prava nekad zaštićenih grupa, kao što su invalidi, dodatno su ograničena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.