Policajci spasili ženu iz Dunava

Dva policajca stanice u Petrovaradinu su u ponedeljak ujutru uspeli da iz Dunava izvuku 38-godišnju ženu. Zoran Novak (46) i Milan Stamenković (25) spasili su, prenosi Radio 021, Novosađanku koja je skočila s Mosta slobode.

414

Nakon dojave da se žena bacila s mosta, oni su svojim čamcem krenuli u potragu i pronašli je kako pluta sredinom Dunava, nedaleko od Bećarca.

Spasli su je sigurne smrti, s obzirom da je u tom trenutku već bila bez svesti, prenosi 021. Ženu su odvezli do obale, gde ju je preuzela ekipa Hitne pomoći i ona je u teškom stanju prevezena u Klinički centar Vojvodine, gde je pod stalnim nadzorom lekara.

Zoranu Novaku je ovo treći slučaj spasavanja ljudi iz Dunava, a prema njegovim rečima, žena je imala sreću da preživi, jer bila na sredini plovnog puta i pored nje je prošao brod.

“Često sam na Dunavu kao pecaroš i znam šta se sve dešava. Brod je prošao pored nje i nije je zakačio ni povukao, a baš na tom delu idu dosta brzo i ne bi je mogao izbći čak i da je vidi. Osim toga, Dunav je sada prilično hladan, voda ima svega nekoliko stepeni, a na tom mestu je dubok oko osam metara”, rekao je Novak, a prenosi Radio 021.

Prema nezvaničnim informacijama, na Mostu slobode kod mesta s kojeg je žena skočila, pronađeno je cveće i oproštajna poruka, ali još nije potvrđeno da ju je ona i ostavila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.