POKS: Sporazum sa Kosovom uslov za EU

VIDEO K9: Izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba da je rešavanje kosovskog problema ključno u procesu evrointegracija Srbije nije nikakva novost, ocenio je Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

0
103

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib je izjavio da je sveobuhvatni sporazum s Kosovom uslov da Srbija napravi “odlučujući korak” u procesu evrointegracija.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da reši problem Kosova da bi postala članica EU i “koristila sve prednosti” članstva.

Ambasador je rekao da je “žalosno” i što Priština nije ukinula takse na robu iz Srbije i pored svih pokušaja. Kako komentariše ovu izjavu nemačkog ambasadora, pitali smo predsednika Pokreta obnovine Kraljevine Srbije Žiku Gojkovića

Ambasador Šib je izrazio nadu da će kosovske takse u dogledno vreme biti ukinute. On je govoreći o pregovorima Beograda i Prištine rekao da će format biti isti i da će Beograd i Priština voditi dijalog uz posredovanje EU i novog predstavnika Josepa Borela. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.