POKS: Sporazum sa Kosovom uslov za EU

VIDEO K9: Izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba da je rešavanje kosovskog problema ključno u procesu evrointegracija Srbije nije nikakva novost, ocenio je Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

89

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib je izjavio da je sveobuhvatni sporazum s Kosovom uslov da Srbija napravi “odlučujući korak” u procesu evrointegracija.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da reši problem Kosova da bi postala članica EU i “koristila sve prednosti” članstva.

Ambasador je rekao da je “žalosno” i što Priština nije ukinula takse na robu iz Srbije i pored svih pokušaja. Kako komentariše ovu izjavu nemačkog ambasadora, pitali smo predsednika Pokreta obnovine Kraljevine Srbije Žiku Gojkovića

Ambasador Šib je izrazio nadu da će kosovske takse u dogledno vreme biti ukinute. On je govoreći o pregovorima Beograda i Prištine rekao da će format biti isti i da će Beograd i Priština voditi dijalog uz posredovanje EU i novog predstavnika Josepa Borela. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.