POKRETANJE SRBIJE UZ POMOĆ DIJASPORE

795

(VIDEO K9) Kako bi se došlo do cilja ili rezultata, potrebno je prvo pokrenuti svoje misli, ali i biti aktivan. Upravo o načinu na koji Srbija može da se pokrene govorilo se sinoć u našoj emisiji “Otvoreni ekran”. 

Druga po redu konferencija “Pokretanje Srbije – Poslovna kapija” biće održana 15. avgusta na terasi Petrovaradinske tvrđave. Organizator je  organizacija za strateški razvoj “Epicentar”. Njihova misija jeste da okupe domaće privrednike, ali i dijasporu na jednom mestu.  Iskustvo, znanje i kapital trebalo bi da dovedu do bržeg pokretanja zemlje.

Konferencija ima za cilj da se dođe do jednostavnih rešenja koja su primenjiva u našoj zemlji. Podsticajan ambijent stvaraće se kroz nekoliko tema: hrana, tehnolohija, ekologija, obnovljivi izvori energije i kreativna industrija. Nakon toga sledi Berza poslova.

Projekat “Pokrenimo Srbiju – poslovna kapija” oslanja se na marketinški pojam “ekonomije pozitivizma”. Odlučnost, energija i atraktivni projekti ulaz su u bolju budućnost, smatraju organizatori. Upošljavanjem poslodavaca, stvoriće se prostor i za otvaranje novih mesta. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.