Pokret Snaga Srbije intenzivira aktivnosti

VIDEO K9: Povratak Bogoljuba Karića u Srbiju pojačao je i aktivnosti gradskih odbora Pokreta Snaga Srbije. Povodom Svetog Save u petak je u Novom Sadu Gradski odbor ove stranke potpisao sporazum o saradnji sa Centrom za humani razvoj koji se bavi edukacijom romske, ali i druge dece koja pripadaju različitim manjinama.

0
1131

U skladu sa potpisanim sporazumom, Gradski odbor Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić ustupiće deo prostorija Centru za humani razvoj kako bi tu mogli da održavaju edukacije i radionice za decu romske nacionalnosti i drugu decu pripadnike marginalizovanih grupa.

“I dalje ćemo težiti da se bavimo humanim radom. U planu imamo pridruživanje još par humanitarnih organizacija i udruženja i tome ćemo težiti u nastavku rada predizbornih i tih vanpolitičkih dešavanja”, naveo je Branko Ivanišević iz Gradskog odbora Pokreta snaga Srbije – Bogoljub Karić.

Centar za humani razvoj se prvenstveno bavi pravima manjina, u prvom redu Roma, ali i svih drugih manjinskih grupa u društvu.

“Mi ćemo praktično da izrugujemo nejednakosti u našem društvu. Ne zato što mislimo da one ne postoje, već zato što mislimo da su apsurdne. Mi bismo se prvo gospodinu Ivaniševiću, a onda i Pokretu snaga Srbije zahvalili na osećaju da postoje slabiji i nemoćni, a potom bismo se zahvalili na znanju, jer od tog osećaja nema ništa bez akcije. Akcija konkretna koja se desila su ona vrata tamo, iza kojih ćemo mi biti humani, iza kojih ćemo nešto raditi i iza kojih ćemo jedni drugim pomagati”, rekao je Dino Bebar, predsednik Centra za humani razvoj.

Radionice će se bazirati na inkluziju i na opismenjavanju romske dece, kao i na promociji jednakosti i jednakih šansi i mogućnosti za sve građane. U Pokretu snaga Srbije podsećaju i na Karić fondaciju koja postoji upravo sa ciljem realizovanja humanitarnih aktivnosti.

“Vi ste u toku, ako pratite medije, fejsbuk i društvene mreže, da se Karići pojavljuju i kao sponzori i da rešavaju neka socijalna i pojedinačna pitanja. Da vas podsetim samo na ovaj poslednji slučaj koji je bio u novinama, kada je jedan čovek u bolnici zbog gladi bio saniran, odnosno lečen, da smo pritekli u pomoć porodici i rešili to pitanje. Fondacija i Univerzitet su jedine dve institucije koje su poslednjih deset godina opstale, ostali, kao što znate, nisu funkcionisali. I Pokret snaga Srbije i Karić porodica je ponosna na to što je Fondacija uspela da za ovih 20 godina svog postojanja učini izuzetne napore i učini veliki broj dobrih dela”, istakla je dr Zlata Lončar Ćetković.

Na kraju događaja, deci su podeljeni i paketići kao poklon. U Pokretu snaga Srbije navode i da je osim bavljenje humanitarnim radom, jedna od glavnih aktivnosti tokom ove godine i priprema za predsedničke i eventualne parlamentarne izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.