Pokret “Metla 2020” promovisan u Novom Sadu

VIDEO K9: "Metla 2020" je naziv novog opozicionog pokreta na političkoj sceni Srbije koji je u subotu promovisan u Novom Sadu.

264

Opozicioni politički pokret “Metla 2020” osnovan je 3. novembra na konvenciji održanoj u Beogradu, uz poruku lidera DSS-a Miloša Jovanovića da je potrebna metla da se zemlja očisti od partijske države, korupcije i smene jednih te istih ljudi na vlasti.

“Osnivači su Demokratska stranka Srbije, zatim pokret GEPS, pokret straosedelaca Kraljeva, zatim tu je Tim za život i neke druge stranke, pojedinci koji su pristupili pokretu”, rekao je Bojan Radojević ispred Pokreta “Metla 2020”.

Nazivom Metla, prema njegovim rečima, želeli su simbolično da ukažu na zagađenje svake vrste koje postoji u našoj zemlji i koje, kako je naveo, treba počistiti.

“Nije samo fizičko zagađenje koje je problem u Srbiji, mada aktuelno u prethodnom periodu, nego je mnogo gore zagađenje društva koje imamo. A zagađen je naš politički sistem, zagađen je naš pravosudni sistem, zagađen je naš obrazovni sistem. Tako da ima mnogo posla za Metlu u Srbiji. Razmišljali smo šta bi bilo najjednostavnije da objasni ono što želimo da uradimo. I to je naravno taj simbol metle”, naveo je Radojević.

Sam simbol je, kazao je Radojević i vizuelan i logičan, ali i sasvim razumljiv narodu. Njihove prve akcije usmerene su na jačanje samog pokreta.

“Ideja je da se organizujemo, da postanemo što jači, da se pripremamo, ali naravno, nema još uvek odluke za izbore. Izbori, uostalom, nisu ni raspisani. U februaru sledeće godine će najverovatnije biti raspisani. Tada ćemo na Predsedništvu pokreta Metla doneti odluku. Naravno, svaka pojedinačna učesnica u pokretu, u ovom slučaju mom, najinteresantnija je Demokratska stranka Srbije pošto sam ja predsednik Gradskog odbora u Novom Sadu, doneće odluku o izlasku ili ne izlasku na izbore”, izjavio je Radojević.

Nakon Beograda, Kraljeva i Novog Sada slede tribine pokreta “Metla 2020” u Kragujevcu i Nišu, nakon čega će uslediti promocija po manjim mestima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.