Pokrenuta istraga o radu Klinton fondacije

Ministarstvo pravde u SAD započelo je istragu o tome da li je "Klinton fondacija" bila umešana u korupciju ili druge nezakonite aktivnosti tokom mandata Hilari Klinton kao državne sekretarke, izvestio je danas "Hil" citirajući svedoke i zvaničnike iz policije.

0
369

“Hil” je naveo da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) iz grada Litl Rok u Arkanzasu gde je fondacija osnovana, otvorili istragu i intervjuisali najmanje jednog svedoka prošlog meseca, prenosi Rojters.

Zvaničnici su rekli za “Hil” da se dodatne aktivnosti očekuju u narednim nedeljama.

Kako agencije premose, portparolka Ministarstva pravde je, odgovarajući na zahtev za informacijama, saopštila da FBI ne komentariše istrage koje su u toku, a odgovora na zahtev zvaničnicima fondacije za komentar nije bilo.

“Hil” je izvestio da su zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli da istraga ispituje da li su Klintonovi obećali ili pružali bilo kakve političke usluge u zamenu za donacije njihovoj fondaciji ili da li su donatori obećavali da će izvršiti donacije u nadi da će im vlada izaći u susret po određenim pitanjima.

Istraga će možda ispitivati i da li su neka sredstva koja su oslobođenja plaćanja poreza iskorišćena u lične ili političke svrhe, kao i da li je fondacija ispunjavala poreske obaveze u skladu sa zakonom, citirao je list zvaničnike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.