Pokrenimo promene na 21. „Uhvati film“-u

VIDEO K9: Međunarodni festival "Uhvati film", najpristupačniji filmski festival u regionu, biće ove godine održan od 11. do 15. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada.

0
46

Uz slogan „Pokrenimo promene“, 21. Međunarodni filmski festival “Uhvati film” od 11. do 15. oktobra novosadskoj publici predstaviće 32 kratkometražna filma iz svih krajeva sveta i inspirativan interaktivno govorni program.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji filmski festival u regionu za osobe sa motoričkim invaliditetom, gluvim i slepim osobama.

Festival će svečano biti otvoren 11. oktobra u 18h, kada je na repertoaru izbor filmova sa prethodnih izdanja Uhvati film-a, koje je spremio tim Festivala, a naredni dani rezervisani su za takmičarski program u kojem će biti prikazano 29 kratkometražnih filmova iz 18 država, igranih, dokumentarnih i animiranih, sa tribinama nakon projekcija.

Kao i prethodne godine, svi filmovi će biti opisno titlovani, audio-opisani i sinhronizovani na srpski i na srpski znakovni jezik.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti koji se već 21 godinu uspešno održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnas, a od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, od 2017. u Banjaluci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, kao i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom, sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe, kroz umetnost.

Program petodnevne manifestacije počinjaće od 18h u Kulturnom centru Novog Sada, besplatan je za posetioca koji više detalja možgu naći i na zvaničnom sajtu Festivala.

FOTO By MTomic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.