Zasedao Pokrajinski štab za vanredne situacije

VIDEO K9: Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas sednicu kojom je predsedavao komandant Štaba i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević. Na sednici su razmatrana aktuelna dešavanja na teritoriji Vojvodine uslovljena ekstremno niskim temperaturama i ledenim danima.

0
471

Pokrajinski štab za vanredne situacije je konstatovao da su na teritoriji Vojvodine u punoj pripravnosti svi sektori koji su uključeni u sistem spasavanja ljudi i zaštitu imovine u vanrednim okolnostima.

Sve nadležne službe kontinuirano prate situaciju na terenu i spremne su da, ukoliko za to bude potrebe, preduzmu sve operativne mere iz svoje nadležnosti, u skladu sa upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

“Prati se situacija na 735 kilometara na svim vodotocima: Dunavu, Savi, Tisi i na kanalima sistema Dunav-Tisa-Dunav. Na snazi je mera zabrana plovidbe. U toku jučerašnjeg dana, probijeni su ledeni čepovi na Savi kod Sremske Mitrovice i na Dunavu kod Novog Sada”, saopšteno je iz Štaba.

Pokrajinski štab za vanredne situacije pozvao je štabove iz svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine da prate stanje i da budu u pripravnosti za slučaj da je potrebno reagovati u vanrednim situacijama, kao i da o svojim aktivnostima izveštavaju Pokrajinski štab. U slučaju nastanka bilo kakvih problema u lokalnim samoupravama, Pokrajinski štab će im, kako je naglašeno, u svakom trenutku biti na raspolaganju sa svim svojim kapacitetima.

Istovremeno, Štab je zadužio i pokrajinske sekretarijate da sektorski prate stanje kako bi mogli da, ukoliko za to bude potrebe, preduzmu odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.