Pokrajinski ombudsman predao izveštaj o radu

VIDEO K9: Preventivni rad je lek za većinu problema u čijem se rešavanju građani obraćaju Pokrajinskom zaštitniku građana, rekao je ombudsman, koji je danas predao predsedniku Skupštine Vojvodine godišnji izveštaj o svom radu u 2018. godini.

0
479

U izveštaju koji je uručen predsedniku Skupštine Vojvodine sažete su aktivnosti Pokrajinskog ombusmana u prethodnoj godini, u kojoj je, kako je naveo, mnogo toga urađeno.

Ocenjeno je i da bi u narednom periodu trebalo više pažnje posvetiti jačanju preventivnog delovanja institucija.

“U odnosu na neke ranije izveštaje koje smo podnosili predsedniku parlamenta, možemo da konstatujemo progrese u svim oblastima iz nadležnosti kojima se mi ovde bavimo, tako da smatramo da smo uradili pomake na podizanju standarda u zaštiti prava deteta, rodne ravnopravnosti prava nacionalnih manjina. Smatram da je pravovremena rekacija ono što je rezultat našeg rada i da se sa preventivnim radom može postići dovoljno”, rekao je prof. dr Zoran Pavlović, Pokrajinski ombudsman.

Pavlović ističe da živimo u društvu u kojem su građani preokupirani ekonomskim i egzistencijalnim problemima, ali da pažnja mora biti usmerena i na ostale ugrožene kategorije.

U prošlog godini, kako je rekao, građani su se ombudsmanu obraćali najčešće zbog prepreka u rešavanju porodično-pravnih odnosa.

“Pitanja koja su vezana za porodično pravne odnose, vezana za nasilje u porodici kada se kaže to misli se na porodične partnerske izvanbračne zajednice ne misli se isključivo na one koje su zasnovane na zakonu zatim zaštita prava deteta problemi vezani za vršnjačko nasilje itd”, naveo je dr Pavlović.

Izveštaj Pokrajinskog ombudsmana će se, u skladu sa skupštinskom procedurom i rokovima, bez usvajanja naći pred poslanicima pokrajinskog parlamenta na prvom narednom zasedanju Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.