Pokrajinski ombudsman osnovao Dečji savet

Pokrajinski zaštitnik građana doneo je odluku da ustanovi Dečiji savet kao stalno radno telo te institucije i pozvao učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Vojvodini da konkurišu za članstvo.

0
63

Učešćem u radu i aktivnostima Dečjeg saveta, 15 članica i članova ovog tela, uzrasta od 13 do navršenih 18 godina, imaju mogućnost da informišu i obaveštavaju ombudsmana o kršenju prava deteta“, naveo je ombudsman u saopštenju.

Kako je saopšteno, Dečji savet osnovan je u cilju podsticaja za aktivnije, direktnije, veće i smislenije uključivanje dece u ostvarivanje, zaštitu i unapređenje prava deteta, donošenje odluka i društveni život.

Deca članovi saveta moći će daju mišljenje, savete i predloge radi unapređenja prava deteta, učestvuju u organizovanju edukativnih aktivnosti i realizaciji istraživanja o stanju prava dece, dodaje se u saopštenju.

Uz ocenu da participacija dece doprinosi razvoju građanskog društva i društvene odgovornosti, ombudsman je svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Vojvodine uputio javni poziv da njihovi učenici i učenice konkurišu za izbor u članstvo Dečjeg saveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.