Pokrajinska vlada se pita ko je u Razvojnoj banci vratio radnike

Pokrajinska vlada zatražila je danas da se utvrdi ko stoji iza odluke da se deo osoba koje su dobile otpremnine u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) ponovo vrate na posao.

402

[quote_box_center]“Pokrajinska vlada ne stoji iza postupanja koje nije zakonito i racionalno, i traži da se utvrde razlozi koji su doveli do takvog postupanja”, saopštila je Vlada Vojvodine nakon sednice.[/quote_box_center]

Pokrajinska vlada je tu informaciju usvojila nakon pisanja medija u vezi sa osobama koje su dobile otpremninu u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) nakon čega su navodno ponovo vraćene na radno mesto.

VOICE je u utorak objavio da je RBV proglasila gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom da bi im, pred sam odlazak u stečaj, podelila otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara. Kasnije je jedan deo tih radnik ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju. Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno.

502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci, nakon otvaranja stečajnog postupka.

Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra prošle godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.